ALSTOR – DEN OPTIMALA SKOGSVÅRDSMASKINEN

För att genomföra ett gediget arbete i skogen är det inte alltid den största och tyngsta maskinen som är rätt för jobbet. Familjeföretaget Alstor har därför tagit fram smidiga och effektiva maskiner som ger dig möjligheten att gallra, avverka och sköta om din skog för hög tillväxt och skonsam omsorg, utan onödiga markskador.

År 1998 kördes den första Alstor 8×8 ut ur produktionsfabriken i Dingle, Bohuslän. Sedan dess har utvecklingen drivits på och idag levererar bolaget en flexibel lastbärare med goda terrängegenskaper.

– Vårt koncept är rätt maskin för rätt jobb och idag levererar vi både skotare, skördare och en kombimaskin. Kunden får en fullboggiemaskin för obehindrad framkomst även i kuperad och besvärlig terräng, med minimala körskador. Det innebär att den som vill köra hyggeslöst kan göra det, säger Kristian Laurell, vd.

Alstors breda kundgrupp innefattar bland annat professionella entreprenörer, kommuner, självverksamma skogsägare och energibolag.

– Våra kunder väljer själv utrustningsnivån och våra maskiner anpassas efter behov. Flexibiliteten hos maskinen uppskattas högt och behovet av maskiner för ett hållbart sätt att bruka skogen har växt de senare åren.

Genom nära samarbete med lokala underleverantörer levererar Alstor en svensk produkt, vilket innebär korta transporter och minimerade utsläpp. Storleken på produkterna är också viktig, då mer effektivt proportionerade maskiner drar mindre bränsle och lämnar färre avtryck i skogen.
– Vi jobbar konstant med att effektivisera maskinen ytterligare, utan att den fysiska produkten blir större. Som ett litet bolag med helhetstänk jagar vi inte kvartalsrapporter utan målet är att leverera en produkt som går i linje med ett hållbart sätt att leva. Med den ska du kunna göra jobbet på ett optimalt sätt, utan onödigt slitage på miljön och höga driftskostnader.

Maskinerna drivs på diesel och många av Astors kunder väljer nu att gå över till det fossilfria alternativet HVO100. Tack vare maskinernas bränslesnåla drift blir det ekonomiskt försvarbart att använda miljövänliga bränslen.

– Alstorn drar cirka 2 liter i timmen och vår skotare gör ett jämnare uttag över marken, vilket innebär en jämnare tillväxt. Därmed blir det enkelt för oss att skryta om hur hur den robusta och flexibla konstruktionen ger inte bara bra service men även god ekonomi.

Det finns en anledning till att kundgrupp av Alstors nöjda och återkommande skogsbrukare stadigt växer. Vill du också sköta om din skog på ett skonsamt och miljövänligt sätt, med svensktillverkade maskiner? Välj Alstor.

sv_SESV
Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre surfupplevelse. Genom att surfa på denna webbplats godkänner du vår användning av cookies.