Om våra maskinmodeller

Våra svensktillverkade maskiner har utvecklats under snart 25 år och vi har tillverkat över 1000 maskiner i våra lokaler i Dingle, Bohuslän

Alstor är välkända för bra kvalitet, oöverträffade terrängegenskaper och en fantastisk service. Tillsammans med våra nöjda och återkommande kunder har våra maskiner utvecklats till en kvalitetsskogsmaskin för både entreprenörer och självverksamma skogsägare.

Våra beståndsgående skogsmaskiner gör att du själv kan styra över hur du vill hantera dina marker. Alstor är ett utmärkt redskap att få ett hållbart skogsbruk och också en hållbar arbetsmiljö. Ta med dig din bästa vän ut i skogen och förena både nytta och nöje.

Våra maskiner anpassas efter kundens behov och önskemål. Utrustningsnivån väljer du själv. Specialanpassade koncept till unika verksamheter och våra optimerade lastkoncept har utvecklats under många år och gör maskinen till en flexibel lastbärare. Våra kunder är allt från entreprenörer, räddningstjänst, energibolag till kommuner och skogsägare.

Våra modeller finns som skotare, skördare och som kombimaskin. Välj med eller utan hytt och mekanisk eller hydrostatisk drivlina.

Du får en fullboggiemaskin som gör att du obehindrat ta dig fram i kuperad och besvärlig terräng. Har du extra besvärliga våtmarker kan du utrusta med band för extra bärighet och du kommer att komma åt områden du inte tidigare nått. Minimala körskador och ingen markkompaktering och inga uttag för ”gator” gör att du får en högkvalitativ, stormsäker och välmående skog. 

Tack vare maskinens låga tjänstevikt samt smala bredd, kan du enkelt lasta den på ett bilsläp när du behöver förflytta dig till ett nytt område. Du kan vårda din och andras skog samt skapa värde och glädje i generationer.

Våra maskiner är lätta att stiga av och på och från den ergonomisk förarpositionen har du full sikt över maskinen för en säkrare och mer kontrollerad körning. Vi har stort fokus på hög tillförlitlighet och låga driftskostnader vilket ger dig både arbetsglädje och kostnadseffektivitet. Vår tanke är enkel – det skall fungera!

Alstor är inte bara en riktig kvalitetsskogsmaskin i mindre format utan också en skogsfilosofi. Rätt maskin för rätt arbete ger dig en skog för framtiden.

Modeller

ALSTOR 822

Den optimala skogsvårdsmaskinen för alla arbeten från grova vindfällen till smidig och skonsam gallring.

Nu kommer efterföljaren till vår säljsuccé Alstor 821. Vår helt nya maskin Alstor 822. En svensktillverkad maskin gör att du får en skogsmaskin med mycket god tillförlitlighet och kvalité. Maskinen är byggd i höghållfast stål med en helt skyddad och centrerad kardanaxel. Maskinens midjestyrning, höga markfrigång och åttahjulsdrift göra att du alltid kan ta kortaste vägen i skogen och på så sätt uppnå hög kapacitet, eff ektivitet och inte minst komfort. Maskinen kan enkelt transporteras på vanligt bilsläp och i kombination med en hög transporthastighet förenklar den tillgängligheten till markerna.

Alstor 822 har ett helt nya framchassi där den avtagbara bukplåten skapar mycket god servicevänlighet. Förarergonomin har optimerats med utökad förvaring, plant golv, förbättrad körposition och bättre access i och ur maskinen på bägge sidor. Dragkraften är kraftigt förbättrad med en 24 hk Yanmar motor. Den nya variatorn ger bättre kontroll och kraft i svår och avancerad terräng. Den nya förenklade drivlinan ger bättre bromsförmåga och skapar bättre servicevänlighet och tillförlitlighet. Alstor 822 har nu också elektrisk låsbara diff erentialväxlar vilket ger ännu bättre smidighet och framkomlighet och ger ännu mindre avtryck i skog och mark. Det nyutvecklade timmerredet har kraftigare bankar och en design som underlättar lastning. Den nya utformningen gör det även enklare att anpassa till Alstors olika lastkoncept och specialanpassningar.

Maxlast: 3000 kg
Totallängd: Standard 5,37 m
Bredd: 1,58 m
Tjänstevikt: 2000 kg
Motor: 3-cylindrig diesel 24 hk
Drivlina: Variatordriven 3-stegs växellåda + back, 8-hjulsdrift med låsbar diff erential fram & bak, boggielådor i höghållfast stål med kedjor i oljebad.
Bromsar: Hydraulisk 8-hjulsbroms samt mekanisk handbroms
Styrning: Servostyrning orbitrol, tiltbar ratt, bakåtstyrning / dubbelkommando.
Däck: 25×12,5-10, 8-lagers (27” som tillval)
Hastighet: 0-25 km/h
Kranalternativ: Std. Fastkran 3,8 m/350 kg lyftkraft med runtomsvängande rotator.
Tillval alt. 1: Utskjutskran, räckvidd 4,2 m/320 kg lyftkraft.
Tillval alt. 2: Utskjutskran, räckvidd 5,0/5,4 m/300 kg lyftkraft.

ALSTOR 834

Den optimala skogsvårdsmaskinen för alla arbeten från grova vindfällen till smidig och skonsam gallring.

Nu kommer efterföljaren till vår säljsuccé Alstor 833. Vår helt nya maskin Alstor 834. En svensktillverkad maskin gör att du får en skogsmaskin med mycket god tillförlitlighet och kvalité. Maskinen är byggd i höghållfast stål med en helt skyddad och centrerad kardanaxel. Maskinens midjestyrning, höga markfrigång och åttahjulsdrift göra att du alltid kan ta kortaste vägen i skogen och på så sätt uppnå hög kapacitet, effektivitet och inte minst komfort. Maskinen kan enkelt transporteras på vanligt bilsläp och i kombination med en hög transporthastighet 25 km/h förenklar den tillgängligheten till markerna.

Alstor 834 har ett helt nya framchassi där den avtagbara bukplåten skapar mycket god servicevänlighet. Förarergonomin har optimerats med sänkt ljudnivå i hytten och utökad förvaring. Dragkraften är kraftigt förbättrad med en 24 hk Yanmar motor. Den nya variatorn ger bättre kontroll och kraft i svår och avancerad terräng. Den nya förenklade drivlinan ger bättre bromsförmåga och skapar bättre servicevänlighet och tillförlitlighet. Alstor 834 har nu också elektrisk låsbara differentialväxlar vilket ger ännu bättre smidighet och framkomlighet och ger mindre avtryck i skog och mark. Det nyutvecklade timmerredet har kraftigare bankar och en design som underlättar lastning och avlastning. Den nya utformningen gör det även enklare att anpassa till Alstors olika lastkoncept och specialanpassningar.

Maxlast: 3000 kg
Totallängd: Standard 5,37 m, lång modell 5,77m
Bredd: 1,58 m
Tjänstevikt: 2300 kg
Motor: 3-cylindrig diesel 24 hk
Drivlina: Variatordriven 3-stegs växellåda + back, 8-hjulsdrift med låsbar differential fram & bak, boggielådor i höghållfast stål med kedjor i oljebad.
Bromsar: Hydraulisk 8-hjulsbroms samt mekanisk handbroms
Styrning: Servostyrning orbitrol, tiltbar ratt, bakåtstyrning / dubbelkommando.
Däck: 25×12,5-10, 8-lagers (27” som tillval)
Hastighet: 0-25 km/h
Kranalternativ: Std. Fastkran 3,8 m/350 kg lyftkraft med runtomsvängande rotator.
Tillval alt. 1: Utskjutskran, räckvidd 4,2 m/320 kg lyftkraft.
Tillval alt. 2: Utskjutskran, räckvidd 5,0/5,4 m/300 kg lyftkraft.