Om oss

År 1999 kördes den första Alstor 8×8 ut ur produktionsfabriken i Dingle, Bohuslän.

Nu rullar över 1000 maskiner runt om i Sverige och övriga världen.

Med utgångspunkten, flexibel lastbärare med bra terrängegenskaper, har Alstor fortsatt sin utveckling till en fullfjädrad beståndsgående skogsmaskin. Idag är det en modern maskin med extremt bra framkomlighet som kan fås i en mängd olika utförande. Välj mellan en ren skotare, en skördare eller en kombimaskin. Maskinen har genom åren utrustats med en mängd tillval och specialanpassats till en rad olika verksamheter. 2017 kom den första modellen av generation 3 där det tidigare modellprogrammets uppskattade mekaniska drivlina kompletterades med en hydrostatisk transmission och differential.

”Alstorägare” är i dag allt från professionella entreprenörer, energibolag, kommuner, räddningstjänst och självverksamma skogsägare.

Alstor uppskattas av sina ägare för den robusta och flexibla konstruktion som ger enkel service och god ekonomi.

Familjeföretaget med 20 anställda leds nu av sonen Kristian Laurell som stolt fortsatt att producera en helsvensk produkt. I nyrenoverade och anpassade lokaler har det mycket nära samarbetet med lokala underleverantörer skapat ett kvalitetskontrollerat arbete med bra miljötänk.

Alstor är i dag representerat av ett tiotal återförsäljare i Sverige och ytterligare ett tiotal återförsäljare runt om i världen.