Om våra maskinmodeller

Våra svensktillverkade maskiner har utvecklats under snart 25 år och vi har tillverkat över 1000 maskiner i våra lokaler i Dingle, Bohuslän

Alstor är välkända för bra kvalitet, oöverträffade terrängegenskaper och en fantastisk service. Tillsammans med våra nöjda och återkommande kunder har våra maskiner utvecklats till en kvalitetsskogsmaskin för både entreprenörer och självverksamma skogsägare.

Våra beståndsgående skogsmaskiner gör att du själv kan styra över hur du vill hantera dina marker. Alstor är ett utmärkt redskap att få ett hållbart skogsbruk och också en hållbar arbetsmiljö. Ta med dig din bästa vän ut i skogen och förena både nytta och nöje.

Våra maskiner anpassas efter kundens behov och önskemål. Utrustningsnivån väljer du själv. Specialanpassade koncept till unika verksamheter och våra optimerade lastkoncept har utvecklats under många år och gör maskinen till en flexibel lastbärare. Våra kunder är allt från entreprenörer, räddningstjänst, energibolag till kommuner och skogsägare.

Våra modeller finns som skotare, skördare och som kombimaskin. Välj med eller utan hytt och mekanisk eller hydrostatisk drivlina.

Du får en fullboggiemaskin som gör att du obehindrat ta dig fram i kuperad och besvärlig terräng. Har du extra besvärliga våtmarker kan du utrusta med band för extra bärighet och du kommer att komma åt områden du inte tidigare nått. Minimala körskador och ingen markkompaktering och inga uttag för ”gator” gör att du får en högkvalitativ, stormsäker och välmående skog. 

Tack vare maskinens låga tjänstevikt samt smala bredd, kan du enkelt lasta den på ett bilsläp när du behöver förflytta dig till ett nytt område. Du kan vårda din och andras skog samt skapa värde och glädje i generationer.

Våra maskiner är lätta att stiga av och på och från den ergonomisk förarpositionen har du full sikt över maskinen för en säkrare och mer kontrollerad körning. Vi har stort fokus på hög tillförlitlighet och låga driftskostnader vilket ger dig både arbetsglädje och kostnadseffektivitet. Vår tanke är enkel – det skall fungera!

Alstor är inte bara en riktig kvalitetsskogsmaskin i mindre format utan också en skogsfilosofi. Rätt maskin för rätt arbete ger dig en skog för framtiden.

Modeller

ALSTOR 822

Den optimala skogsvårdsmaskinen för alla arbeten från grova vindfällen till smidig och skonsam gallring.

Nu kommer efterföljaren till vår säljsuccé Alstor 821. Vår helt nya maskin Alstor 822. En svensktillverkad maskin gör att du får en skogsmaskin med mycket god tillförlitlighet och kvalité. Maskinen är byggd i höghållfast stål med en helt skyddad och centrerad kardanaxel. Maskinens midjestyrning, höga markfrigång och åttahjulsdrift göra att du alltid kan ta kortaste vägen i skogen och på så sätt uppnå hög kapacitet, eff ektivitet och inte minst komfort. Maskinen kan enkelt transporteras på vanligt bilsläp och i kombination med en hög transporthastighet förenklar den tillgängligheten till markerna.

Alstor 822 har ett helt nya framchassi där den avtagbara bukplåten skapar mycket god servicevänlighet. Förarergonomin har optimerats med utökad förvaring, plant golv, förbättrad körposition och bättre access i och ur maskinen på bägge sidor. Dragkraften är kraftigt förbättrad med en 24 hk Yanmar motor. Den nya variatorn ger bättre kontroll och kraft i svår och avancerad terräng. Den nya förenklade drivlinan ger bättre bromsförmåga och skapar bättre servicevänlighet och tillförlitlighet. Alstor 822 har nu också elektrisk låsbara diff erentialväxlar vilket ger ännu bättre smidighet och framkomlighet och ger ännu mindre avtryck i skog och mark. Det nyutvecklade timmerredet har kraftigare bankar och en design som underlättar lastning. Den nya utformningen gör det även enklare att anpassa till Alstors olika lastkoncept och specialanpassningar.

Maxlast: 3000 kg
Totallängd: Standard 5,37 m
Bredd: 1,58 m
Tjänstevikt: 2000 kg
Motor: 3-cylindrig diesel 24 hk
Drivlina: Variatordriven 3-stegs växellåda + back, 8-hjulsdrift med låsbar diff erential fram & bak, boggielådor i höghållfast stål med kedjor i oljebad.
Bromsar: Hydraulisk 8-hjulsbroms samt mekanisk handbroms
Styrning: Servostyrning orbitrol, tiltbar ratt, bakåtstyrning / dubbelkommando.
Däck: 25×12,5-10, 8-lagers (27” som tillval)
Hastighet: 0-25 km/h
Kranalternativ: Std. Fastkran 3,8 m/350 kg lyftkraft med runtomsvängande rotator.
Tillval alt. 1: Utskjutskran, räckvidd 4,2 m/320 kg lyftkraft.
Tillval alt. 2: Utskjutskran, räckvidd 5,0/5,4 m/300 kg lyftkraft.

ALSTOR 834

Den optimala skogsvårdsmaskinen för alla arbeten från grova vindfällen till smidig och skonsam gallring.

Nu kommer efterföljaren till vår säljsuccé Alstor 833. Vår helt nya maskin Alstor 834. En svensktillverkad maskin gör att du får en skogsmaskin med mycket god tillförlitlighet och kvalité. Maskinen är byggd i höghållfast stål med en helt skyddad och centrerad kardanaxel. Maskinens midjestyrning, höga markfrigång och åttahjulsdrift göra att du alltid kan ta kortaste vägen i skogen och på så sätt uppnå hög kapacitet, effektivitet och inte minst komfort. Maskinen kan enkelt transporteras på vanligt bilsläp och i kombination med en hög transporthastighet 25 km/h förenklar den tillgängligheten till markerna.

Alstor 834 har ett helt nya framchassi där den avtagbara bukplåten skapar mycket god servicevänlighet. Förarergonomin har optimerats med sänkt ljudnivå i hytten och utökad förvaring. Dragkraften är kraftigt förbättrad med en 24 hk Yanmar motor. Den nya variatorn ger bättre kontroll och kraft i svår och avancerad terräng. Den nya förenklade drivlinan ger bättre bromsförmåga och skapar bättre servicevänlighet och tillförlitlighet. Alstor 834 har nu också elektrisk låsbara differentialväxlar vilket ger ännu bättre smidighet och framkomlighet och ger mindre avtryck i skog och mark. Det nyutvecklade timmerredet har kraftigare bankar och en design som underlättar lastning och avlastning. Den nya utformningen gör det även enklare att anpassa till Alstors olika lastkoncept och specialanpassningar.

Maxlast: 3000 kg
Totallängd: Standard 5,37 m, lång modell 5,77m
Bredd: 1,58 m
Tjänstevikt: 2300 kg
Motor: 3-cylindrig diesel 24 hk
Drivlina: Variatordriven 3-stegs växellåda + back, 8-hjulsdrift med låsbar differential fram & bak, boggielådor i höghållfast stål med kedjor i oljebad.
Bromsar: Hydraulisk 8-hjulsbroms samt mekanisk handbroms
Styrning: Servostyrning orbitrol, tiltbar ratt, bakåtstyrning / dubbelkommando.
Däck: 25×12,5-10, 8-lagers (27” som tillval)
Hastighet: 0-25 km/h
Kranalternativ: Std. Fastkran 3,8 m/350 kg lyftkraft med runtomsvängande rotator.
Tillval alt. 1: Utskjutskran, räckvidd 4,2 m/320 kg lyftkraft.
Tillval alt. 2: Utskjutskran, räckvidd 5,0/5,4 m/300 kg lyftkraft.

ALSTOR 840 PRO - Kombimaskin

En hydrostatisk kombimaskin.

Med Alstor 840 Pro tar vi steget in i en ny maskintyp som bygger på samma beprövade grunder som våra övriga maskiner, men med en hydrostatisk transmission. Med 840 pro får du en oöverträff ad eff ektivitet i skogen. Konstruktionen är likt övriga modeller utförd i Svenskt Höghållfast stål sammansatt med moderna metoder. Den steglösa hydrostatiska transmissionen ger en eff ektiv och säker förfl yttning i alla situationer. Med låsta diff ar klättrar maskiner över
stock och berg där ingen annan maskin tar sig fram. Alstor 840 Pro är en kombimaskin med möjlighet till att ta bort samtliga timmerbankar och grind. Med ett kranspetshängt aggregat kan gallring och röjning ske på ett mycket eff ektivt sätt utan markskador. En fl exibel lastbärare med många möjligheter för anpassningar samt nya utmaningar.

Maxlast: 3000 kg
Längd: Standard 5,37 m / Lång 5,77 m
Bredd: 1,57 m
Tjänstevikt: 2450 kg
Motor: 3-Cyl Diesel 25 hk
El system: 12v, Generator 60 A
Transmission: Hydrostat transmission med låsbar diff erential
fram & bak, konstant 8 hjulsdrift. Steglös hög och lågväxel.
Bromsar: Färdbroms via transmissionen, mekanisk
skivbroms för parkering.
Styrning: Servostyrning orbitrol, fällbar ratt,
bakåtstyrning/dubbelkommando som standard.
Däck: 25×12,5-10, 8-lager
Hastighet: 0-18 km/h
Kran: 5,0 m utskjutskran med svängdämpad 0,15 grip och
mekanisk 2-spak.
Skördaraggregat: Tapio 160. Kapningsdiameter 25 cm. Vikt 230 kg.
Längdmätning och egenutvecklad mjukvara. Inkluderar motvikt 1000kg.

ALSTOR 841

En efterfrågad modell som bygger på den högt uppskattade 840 Pro modellen med hydrostatisk transmission. Med Alstor 841 får du en fantastisk tillgänglighet och fl exibilitet med en öppen maskinmodell som underlättar ditt arbete i skogen. För dig som vill kombinera eff ektivt arbete och samtidigt njuta av våra fantastiska skogar.
Denna modell har tagit fördelarna både hos säljsuccén 821 och 840 modellens steglösa hydrostatiska transmission. Du får en eff ektiv och säker förfl yttning i skogen med en skonsam påverkan på marken. Med olåsta diff ar minskas din markpåverkan ytterligare. Klättra över hinder där ingen annan tar sig fram och njut av en välskötts skog. Vår svensktillverkade maskin är likt övriga modeller byggd i Svenskt Höghållfast stål och sammansatt med moderna metoder. En fl exibel lastbärare med många möjligheter för anpassningar. En modern maskin för ett modernt och hållbart skogsbruk. För provkörning och mer information om utrustning och valmöjligheter, kontakta din närmaste återförsäljare.

Maxlast: 3000 kg
Längd: Standard 5,37 m / Lång 5,57 m
Bredd: 1,57 m
Tjänstevikt: 2300 kg
Motor: 3-Cyl Diesel 25 hk
El system: 12v, Generator 60 A
Transmission: Hydrostat transmission med låsbar diff erential fram &
bak, konstant 8-hjulsdrift. Steglös hög och lågväxel.
Bromsar: Färdbroms via transmissionen, mekanisk skivbroms för
parkering.
Styrning: Servostyrning orbitrol, fällbar ratt,
bakåtstyrning/dubbelkommando som standard.
Däck: 25×12,5-10, 8-lager
Hastighet: 0-18 km/h
Kranalternativ: Std Fastkran 3,8 m med runtomsvängande rotator.
Alternativt utskjutskran 4,2 m eller 5,0 m
Utrusta och anpassa din Alstor efter dina behov. Exempel på vanliga
tillval: skördareprocessor, tippfl ak, dikesskopor, terrängband, risstöttor,
snökedjor mm.

ALSTOR 840H

Smidigaste skördaren i klassen.

Denna fantastiska skördare överträffar förväntningarna med sin smidighet, framkomlighet och stabilitet. Den bygger på Alstor 840 pro med samma drivlina och motor med en helt ny bakvagn. Med en kortare hjulbas får skördaren en mycket mindre svängradie och upplevs otroligt smidig i tät gallring. Maskinen blir mycket stabil med hjälp av 4 st avtagbara vikter med låg tyngdpunkt. Kranen är en Mowi P25 5,2 m och med en kraftigt byggd krantilt. Detta medför att du kommer åt träd du inte trott var möjligt. Parker El-prop system med minispakarna är standard och i kombination med vårt egen utvecklade program till Tapio 160 får du fl era smarta och användarvänliga funktioner. Alstor 840H kommer med hög nivå på standardutrustning som tex. 10 LED på hytten samt kranspetsbelysning, El-prop med minijoysticks, frontbåge, såghållare, verktygslåda och 27” hjul. Du kan även extrautrusta din maskin efter dina behov. Kanske AC och dieselvärmare eller volym och diametermätning.

Längd: 4,50 m
Bredd: 1,65m
Tjänstevikt: 3700kg
Motor: 3-Cyl Diesel 25 hk
El system: 12v, Generator 60 A, 10st LED-lampor på hytten samt kranspetsbelysning.
Transmission: Hydrostat transmission med låsbar diff erential
fram & bak, konstant 8 hjulsdrift. Steglös hög och lågväxel.
Bromsar: Färdbroms via transmissionen, mekanisk
skivbroms för parkering.
Styrning: Servostyrning orbitrol, fällbar ratt, bakåtstyrning/dubbelkommando
som standard.
Däck: 27×10,5-12, 8-lager
Hastighet: 0-15 km/h
Kran: Mowi P25 paralellkran 5,2m / 400kg lyftkraft.
El-prop minispaksystem med 7” skärm
Krantilt: Med arbetsområde på +25 till -12 graders vinkel.
Skördaraggregat: Tapio 160. Kapningsdiameter 25 cm. Vikt 215 kg.
Längdmätning och egenutvecklad mjukvara. Inkluderar motvikt 920kg.
Maskinerna på bilderna kan vara extrautrustade.